Harjoittele videohaastattelua ja opi palautteen avulla!

Videohaastattelut yleistyvät jatkuvasti, ja yhä useammin ensimmäinen haastattelukierros tehdään videohaastattelun avulla. Koska monelle meistä kameran edessä esiintyminen voi aluksi olla hankalaa, haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden harjoitella videohaastattelua ennen aitoa rekrytointitilannetta ja saada siitä palautetta.

Harjoittelu on tehty sinulle helpoksi. Tilaa oheisen linkin kautta itsellesi kutsu videohaastatteluun, kuuntele kysymykset ja nauhoita vastauksesi. Voit harjoitella nauhoittamalla vastauksen niin montaa kertaa kuin koet tarpeelliseksi. Täytä tämän jälkeen nimesi ja sähköpostiosoitteesi kenttiin ja lähetä vastauksesi meille. Saat palautteen videohaastattelusta Monsterin asiantuntijalta viikon kuluessa.

Klikkaa tästä testihaastatteluun ja harjoittele videohaastatteluun vastaamista »

logo

Näin valmistaudut videohaastatteluun

Kaipaat varmaankin hieman yksityisyyttä ja rauhaa nauhoittaessasi vastaustasi. Taustahälyn välttäminen auttaa myös keskustelukumppania saamaan paremmin selvää puheestasi. Kovapintainen tila voi kaikua epämiellyttävästi, matot ja verhot auttavat paljon. Kotisohva on paitsi rentouttavan turvallinen paikka, myös hyvä akustinen apuväline.

Runsas valaistus on myös eduksi kuvanlaadulle. Koeta asettua niin, että valo osuu kasvoillesi. Terävät varjot voivat tehdä kuvasta synkän näköisen tai peittää kasvojesi ilmeet. Epäsuorasti seinän tai katon kautta heijastuva luonnonvalo on usein sopivan pehmeä.

Muista katsoa kameraan nauhoittaessasi. Voit vaikka raahata selainikkunan niin, että videokuva on lähellä kameraa.

Voit harjoitella vastaamista niin monta kertaa kuin haluat. Päätät itse, milloin olet tyytyväinen vastaukseesi. Vain viimeisin vastaus jää talteen. On kuitenkin hyvä muistaa, että varsinaiset vastaukset ovat parhaimmillaan luonnollisina. Ennalta käsikirjoitetut vastaukset erottaa helposti ja ne useimmiten peittävät parhaan puolesi: persoonallisuutesi.

Tarkista vielä kerran, että hiukset ovat hyvin ja hymy herkässä – sitten vain vastaamaan!

Jos sinulla on ongelmia esim. webbikameran asennuksen, kuvan tai äänen kanssa, teknistä apua saat tarvittaessa osoitteesta customercare@recruitby.net.